INFORMAȚII GENERALE

Știri

Asociația Asco FORALL lansează proiectul „Sport în sat”

Asociația Asco FORALL lansează proiectul „Sport în sat”

Acest proiect realizat cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow s-a născut din dorința de a avea o sală de sport modern echipată și utilată în Satul Dănești, din comuna Șișesti, jud. Maramureș, încurajând prin aceasta sportul, mișcarea, disciplina, încrederea și distracția atât în rândul copiilor dar și al adulților.

Scopul proiectului îl constituie asigurarea de echipamente sportive moderne și eficiente în cadrul sălii de sport din satul Dănești.

Sportul este un factor important de armonizare și optimizare a dezvoltării copilului, ce poate fi practicat, atât la nivel de performanță, cât și la nivel de agrement, de timp liber. În primul rând, trebuie să cunoaștem faptul că sportul de echipă ajută copilul să se integreze într-un grup, să comunice cu colegii de echipă sau cu adversarii, să înțeleagă importanța cooperării pentru atingerea reușitei. Pe de altă parte, sportul individual îl învață să fie responsabil și să își cunoască foarte bine posibilitățile și limitele.

“Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultura. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative si grupurilor informale/de initiativa”.

#STARTONG

#Implicareafacediferenta

#Kaufland

#Actfortomorrow

Comuna Şişeşti este aşezată în partea central-vestică a judeţului Maramureş...

PREZENTARE

Conform ultimului recensământ efectuat în 2011, populația comunei Șișești se ridică la 5.289 de locuitori...

DATE DEMOGRAFICE

Biserica de lemn din Plopiș, comuna Șișești datează din anul 1798. Are hramul în data de 8 noiembrie când se sărbătoresc și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”.

OBIECTIVE TURISTICE

Vasile Lucaciu, supranumit „Leul din Şişeşti” s-a născut în 21 ianuarie 1852 în localitatea Apa...

PERSONALITĂȚI